MathHer.GR

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία - Παράρτημα Ηρακλείου

Κατάταξη για την 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και την 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων 2018

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα αποτελέσματα του σχετικού Προκριματικού Διαγωνισμού και η τελική κατάταξη των διακριθέντων μαθητών για τη συγκρότηση των 6-μελών Εθνικών ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις (Βαλκανιάδες και Ολυμπιάδα Μαθηματικών)

Αποτελέσματα επιλογής (σύνδεσμος στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Ε.)

Από το Νομό μας είχαμε δύο σημαντικές επιτυχίες, πέρα από την συμμετοχή τεσσάρων συνολικά μαθητών (τρεις στο Λύκειο και ένας στο Γυμνάσιο).


Στην κατηγορία των Νέων (μαθητές Γυμνασίου), ο μαθητής της Γ Γυμνασίου του Παγκρητίου Επ/ρίου Σμυρνάκης Νίκος του Ιωάννη πέτυχε τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα Νέων καταλαμβάνοντας τη 6η θέση, που σημαίνει ότι θα λάβει μέρος στην 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων 2018 εκπροσωπώντας τη χώρα μας.

Στην κατηγορία των μεγάλων (μαθητές Λυκείου), ο μαθητής της Α Λυκείου του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου Μαργαρίτης Μηνάς του Αντωνίου, κατέλαβε την 9η θέση πανελληνίως και 1η μεταξύ των μαθητών της Α Λυκείου, που σημαίνει ότι είναι 3ος αναπληρωματικός στην 6-μελή Εθνική Ομάδα των μεγάλων, όπου θα συμμετάσχει με την αναπληρωματική Εθνική Ομάδα στην 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα διεκδικώντας ταυτόχρονα μία θέση στην Εθνική Ομάδα για συμμετοχή στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Μαθηματικών τον Ιούλιο.

Επίσης συμμετείχαν στον Προκριματικό Διαγωνισμό άλλοι δύο μαθητές του Νομού μας, ο Βρετουδάκης Μάνος του Ιωάννη από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και ο Στρατάκης Ανδρέας του Εμμανουήλ από το Παγκρήτιο Εκπ/ριο, αμφότεροι μαθητές της Γ Λυκείου, οι οποίοι φυσικά έχουν πρωτεύοντα στόχο τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και ευχές για μεγαλύτερες επιτυχίες στους επόμενους στόχους τους!

Αξίζει να τονιστεί ότι κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των μαθητών που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, είναι πάνω από όλα το ήθος, η ταπεινότητα και φυσικά η σκληρή δουλειά σε βάθος χρόνου. Όταν όλα τα παραπάνω συναντούν και το ταλέντο (που επίσης είναι απαραίτητο), τους ωθούν σε υψηλότερες διακρίσεις.

Η διάκριση δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε οι διακριθέντες μαθητές αρέσκονται σε υπερφίαλους τίτλους όπως "ιδιοφυΐες", "διάνοιες", "μικροί Αϊνστάιν" που συχνά τους αποδίδονται. Απλά η ενασχόληση με τα μαθηματικά τους προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση και δεν το βλέπουν σαν υποχρέωση. Θα τους δείς να γεμίζουν τον ελεύθερο τους χρόνο με μαθηματικά και πνευματική άσκηση και όχι να είναι προσκολημένοι στις λεγόμενες "έξυπνες συσκευές" (κινητά, τηλεοράσεις, τάμπλετ) που στην ουσία μας κάνουν πιο χαζούς.

Για εμάς τους δασκάλους, η μέγιστη ικανοποίηση είναι να τους βλέπουμε να μας ξεπερνάνε, τόσο σε ικανότητα επίλυσης δύσκολων μαθηματικών προβλημάτων (και πιστέψτε με, εδώ είναι η μόνη περίπτωση που η λέξη "πρόβλημα" έχει θετική και όχι αρνητική σημασία), αλλά και σε γνώσεις, καθώς το σχετικό υλικό που υπάρχει και καλούνται να μελετήσουν (βιβλία Ελληνικά και ξενόγλωσσα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, σχετικές ιστοσελίδες κλπ) είναι απεριόριστο και μπορεί εύκολα να το βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Η σχετική εκδήλωση απονομής των βραβείων σε όλους τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού μας που διακρίθηκαν στους φετινούς διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε. (Επιμενίδης, Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης, Προκριματικός) θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, την Κυριακή 22 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (οδός Κονδυλάκη.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!